Samen ontwikkelen

Infographics zelf maken! (toffe training)

Als projectleider maak ik er graag een punt van om visueel aantrekkelijke plannen te maken en te rapporteren, wat inspiratie van een ‘visueel expert’ lijkt me superfijn! Op maandag 23 januari biedt Team Content Creation onze collega’s van ROC van Amsterdam-Flevoland drie dagtrainingen tegelijkertijd aan, dat wordt een feestje! (Open Bouwdag, zie ROCWise voor internen). Ik heb mijzelf aangemeld bij trainer Fransien Roovers, expert in het visueel maken van teksten, instructies, werving of beleidsstukken.

Hoe ziet de training eruit? Vandaag een leuke afstemming gehad over de training. Nee Fransien, het zijn niet alleen docenten van de Bouw opleiding maar ook docenten en managers van onze 350 andere opleidingen die meedoen :-). We halen meer uit de training als iedereen zich een beetje voorbereidt, Fransien stuurt ons daarom huiswerk toe met richtvragen over de infographic die we willen vormgeven. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om een proces of een tijdlijn, om het verduidelijken van een beleidsstuk of bijvoorbeeld om je docententeam in beeld te brengen. Ter voorbereiding ook deze video: 

We starten de dag plenair op met de twee andere groepen en duiken dan met Fransien een klaslokaal in. Zij geeft ons een inleiding en aansprekende voorbeelden en laat ons ervaren hoe/wat je allemaal kunt doen met kleur of juist geen kleur. Vervolgens gaan de deelnemers hun ontwerp digitaal uitwerken in PowerPoint, waar je dus veel meer mee kunt doen dan de ouderwetse bullets. Aan het eind van de dag gaan we resultaten uitwisselen met de andere twee groepen die respectievelijk hebben gefilmd met hun smartphone of een e-learning hebben ontworpen en ontwikkeld. Aantrekkelijke content bouwen doen we samen!

De boodschappenlijst tot zover voor Pascal: Graag bij de Ikea die grote rollen tekenpapier halen zodat we die over de tafels kunnen uitrollen. En neem dan meteen van die handige stiften mee, en potloden, en natuurlijk gummen. Stuur de deelnemers van te voren hun voorbereiding en ze moeten natuurlijk hun laptop meenemen. En goede zin!

Ben je mijn collega, meld je dan snel aan op ROCWise (via Portaal, type in de zoekbalk ‘bouwdag’). Tot 23 januari op MBO College Noord!

AFBEELDING in banner: De Betekenaar voor Open Leermaterialen in het mbo!