Groepsfoto

Het HBO op bezoek!

Op de Onderwijsdagen 2021 heb ik een pleidooi gehouden dat iedereen die in het hoger of wetenschappelijk onderwijs werkt, dit jaar eens een keer een kijkje zou moeten komen nemen in het mbo. Gewoon om eens te zien wat voor gave opleidingen er allemaal zijn, hoe gepassioneerd docenten en instructeurs onze aanstormende talenten begeleiden of om je te laten meenemen in de geweldige praktijksettings in de techniek, styling, gezondheidszorg, hospitality, transport en zo kan ik nog wel even doorgaan. Want bij ons bruist het!

Vandaag hebben een kleine 30 collega’s vanuit Hogeschool Amsterdam en Hogeschool Rotterdam zich laten verrassen door de vliegtuig’lokalen’, de technische ins- en outs van de airport-bagagebanden en vanzelfsprekend de geweldige vriendelijkheid van onze stewards en stewardessen op College Airport. Stay Educated collega’s Ilonka Rebergen en Erik Meuwsen verzorgden samen met Rik Burger de rondleiding en vertelden van alles over de wereld van het mbo.

In de Airport Lounge voerde de andere helft van onze gasten diepgaande gesprekken met i-coaches Sofie en Jamie en ze vroegen ons het hemd van het lijf over het landelijke programma Bruggen Bouwen en de werkwijze van het projectteam i-coaches van ROC van Amsterdam-Flevoland.

Voor ons was het een mooie spiegel waarin we weer even bewust gemaakt werden van ons mooie project. ‘Wat hebben jullie een mooie gestructureerde aanpak’, ‘wat slim dat jullie op een holistische manier inzichtelijk kunnen maken wat jullie in de praktijk echt bereiken’ en ‘ik ben bijna jaloers dat jullie twee volle dagen per maand met elkaar ontwikkelen, leren, sparren en uitwisselen en zo de hele organisatie verder brengen’. De vragen die onze collega’s van de hogescholen stelden lieten ons weer echt even goed nadenken over onze werkwijze en de keuzes die we als team maken.

We hadden deze ‘collega tour’ wegens corona al twee keer moeten uitstellen maar het was het wachten dik waard. We sloten af met een heerlijke lunch in de zon en de afspraak dat we elkaar de volgende keer treffen in Rotterdam. Dank voor jullie bezoek en graag tot dan!