Mentimeter is de bom!

Al de hele week zoemt en bruist het in de organisatie: ‘We hebben Mentimeter aangeschaft! We hebben full-functionality!’ Nu ons onderwijs voor een groot deel online plaatsvindt, zoeken we letterlijk naar meer variatie in activerende werkvormen en tools om onze lessen leuker, interactiever en afwisselender te maken. Maar de enorme berg gratis tools blijken in de praktijk niet echt gratis, er is natuurlijk altijd een verdienmodel. Meestal betekent dit dat je er al heel snel achterkomt dat je de tool alleen maar fatsoenlijk kunt gebruiken als je een licentie koopt.

Liever 1 veelzijdige tool – Mentimeter is zo’n tool en nu we een campusbrede licentie hebben aangeschaft, kunnen al onze medewerkers en studenten naar hartelust twaalf verschillende vraagsoorten inzetten voor een veelvoud aan werkvormen. Je start de les met een woordwolk, wat heb je afgelopen weekend gedaan? De woorden schieten je scherm in en iedereen ziet het overzicht. Open vragen, stellingen, een verkiezing, verdeel 100 punten over, de mogelijkheden zijn enorm en helpen de docent echt bij ‘elke 5 minuten een interactie met je klas’. Ik heb zelden een tool gezien die zo gebruiksvriendelijk is, onze i-coach Sofie Heemskerk flapte er zelfs uit: ‘Menti is de bom!’. Zij schreef zelf deze leuke blog.

Tijdsinvestering – Tuurlijk moet je je altijd even verdiepen in wat een tool allemaal kan maar het klaarzetten van activiteiten is een fluitje van een cent. Het allerhandigst is als je al een PowerPoint hebt, die kun je importeren en dan de menti-vraagsoorten er gewoon invoegen. Maar ook de presentatieslides van de tool zelf zijn heel eenvoudig te bewerken en te vullen met de juiste afbeeldingen.

Doe je mee? – Wil je een beeld van de vraagsoorten en meteen wat inspiratie opdoen? Ga dan naar www.menti.com en gebruik de code 71 05 326

Zelf aan de slag? Hieronder zie je het miniboekje dat we gemaakt hebben voor Mentimeter: