Microlearning inzetten in jouw onderwijs

Het eerste boekje is klaar! Veel docenten zijn op het moment bezig met het maken van lesmateriaal. Dat is niet alleen nu, in de tijd van online lesgeven, handig en praktisch om te doen maar ook voor straks als deze crisis voorbij is. Wat wel slim is, is als je de tijd neemt om eens rustig te bekijken hoe al die verschillende materialen zoals videos, artikelen, podcasts nou eigenlijk bij elkaar horen en in jouw/jullie onderwijsontwerp passen. En bij het maken van bijvoorbeeld een nieuwe kennisclip is het verstandig om daar al van te voren over na te denken.

In dit boekje, gemaakt in opdracht van ROC van Amsterdam | Flevoland geven we je hiervoor een basis. Er volgen komende tijd meer boekjes die jou op weg helpen met didactische overwegingen en tools die je eventueel kunt gebruiken. Ga in ieder geval altijd uit van een bepaald leerdoel of leeruitkomst en stippel de weg daarnaartoe uit. We gaan binnenkort dieper in op de kansen die microlearning biedt om meer variatie en keuzes in te bouwen. Ik deel alles via mijn blogpagina zodat je de boekjes eenvoudig terug kunt vinden.

Veel plezier met dit eerste boekje en stuur het rustig door naar anderen!