H5P onderwijstool met 35 online werkvormen

Erg handig vind ik H5P Tools voor online onderwijs. Je maakt in een handomdraai een plaatjesvraag, interactieve video, fill-in-the-blanks of 35 andere werkvormen. Die kun je vervolgens zowel los met een linkje overal plaatsen (sturen naar lln, in magister zetten bij het huiswerk of in de klas op het mobieltje gebruiken) als inbedden in de meeste elektronische leeromgevingen.

Lesmateriaal en modules die docenten maken in een elo kunnen soms nogal saai overkomen, een kleine snelle verwerkingsvraag met feedback kan de student dan meer bij de les houden. De ‘score’ en feedback zijn puur voor de student zelf, nergens worden gegevens bewaard.

Taaldocenten – Voor taaldocenten is het aanbod al helemaal super, naast flashcards, dialog cards en audio recording is er een tool voor ‘drag and drop’, klik op de werkwoorden en een ‘create essay with instant feedback’. Op de laatste Studiedag van Levende Talen heb ik een workshop verzorgd voor een groep docenten Spaans, Pools, Russisch, Duits en Papiamento. Wat zij enorm waardeerden is dat je alle instructietaal in H5P kunt aanpassen in een zelf gewenste taal. Ik ken geen andere tool waarbij je de instructietaal eenvoudig kunt aanpassen. De default taal is overigens Engels.

Voor docenten van ROC Midden Nederland leuk om te weten dat er op onze Leerdag, 18 april, een workshop H5P Tools geboden wordt.

https://youtu.be/BLSW1hyboC8